To get back on the horse

Alltså den där Nelly!
Idag var det 1½ timmes rykt innan hon var ren från en veckas lerinpackningsjobb, haha! Helt sjukt, lerand hade liksom torkat men var ändå som tuggummi! Vissa partier var det jätteskönt när jagborstade, och andra blev hon helt vansinnig på mig...! Tillslut fick jag i alla fall på utrustningen och vi begav oss ut på kullarna. På lördagar är det omöjligt att rida på banan, det är lektioner hela tiden, och även om det går att rida efteråt så har banan blivit alldeles för mjuk för min smak då --> lördag = uterittsdag ;)
Idag då, efter en veckas vila och i strålande sol har Nelly sprungit omkring på kullarna medan jag mest bara försökt stanna..! Det är helt sjukt vilkenförändring Nelly genomgått sedan vi lämnade Sverige för snart ett år sedan. Hon har verkligen gått från en talangfull tjockis med skogsmulle-lynne till någon slags maskin som bara går och går och går. Det hela har blivit värre/bättre (kan inte bestämma mig) sedan vi slutade det där hemska jobbet (MÅSTE berätta om det nu! Inlägg kommer snarast!), jag rider ut henne med ett Kimlewick nu, ett rakt jakt kandar, och jag kan inte hålla besten när hon väl drar alltså! Bockar så fort jag inte låter henne gå precis så fort som hon vill och att stegra har hon lärt sig också...! Jag tycker oftast att det bara är häftigt när jag förlorar kontrollen lite, det är så sjukt häftigt att uppleva kraften hon genererar... Jag bara känner energin och blir mer fascinerad än rädd. Bra det igentligen!
 
Är så himla tävlingssugen nu!
Vi vill visa upp oss, vi vill bli utmanade och vi vill bli bättre!

Jag hoppas 2014 kommer innehålla så mycket tävling och utveckling som vi önskar =)
 
 

Hem till Worcester

Idag, om cirka en timme, bär det av hemåt!
Det har varit skönt att vara här i Wales på en riktig julsemester, men det ska bi skönt att komma hem och ta tag i vardagen också =) Ser fram emot det nya året, dags att få lite ordning och reda i mitt liv nu, haha!
 
Nyår kommer bli så spännande också!!
Jag och superman ska åka norrut till ett ställe som heter Lake District (en av de vackraste platserna i England) och BESTIGA ETT BERG! Den högsta toppen i England faktiskt! Vi ska även hoppas på snö och upptäcka den fantastiska naturen där uppe, men framförallt bergsklättra alltså =)
Kan inte föreställa mig ett bättre sätt att avsluta och börja ett nytt år på, än att bestiga ett berg. Gonna be awesome =D
Sen på kvällen väntar ett stort hotellrum med ett stort bubbebad och champagne ♥
Jag tror det kan vara en perfekt mini-trip för mig och superman, en prövning att genomgå (läs: genomlida) tillsammans och sen mega-mys med bubbel och bubbel..! Kan knappt hålla mig =D
Lake district

Boxingday!

Idag (annandagen) kallas för Boxingday här i England.
Jag har ingen aning om varför.
Det är i alla fall en stor jaktdag, det är en helig tradition att rida jakt på Boxingday, och sen ha kalas på kvällen. Så blir det ju inte för mig i år men det hade varit spännande att vara med någon gång!
 
Mellandagsshoppingen är dock lika stor här borta, så den kom igång idag!
Jag har blivit lite lätt förälskad i Hollister (det luktar så gott i deras affärer, och alla är så snygga och alla kläder bara får mig att vilja åka på semester och upptäcka saker!). Idag har de händelsevid 40% rabatt på allt på seras hemsida, so I went a little Bananas. Har beställt mina julklappar till mig själv ;)
En vind/vattentät jacka, en supertjock fleecejacka, en stickad tröja, en långärmad tröja med knappar på och ett par supersköna leggins för nära 1/3 av vad det skulle kostat. Lööööv lööööv löööv!
Det är kul att shoppa när det är billigt, haha!
 
Vi åkte till stranden idag också och gick en skön promenad!
Det var riktigt kallt, men det är ändå något speciellt med att gå på stranden och hålla handen.
 
 

So this is christmas

 
Jag har haft en jättetrevlig dag med Superman och hans familj!
Det började med sovmorgon och paketöppning, gick vidare till kalkonmiddag och nu har vi precis sett på ensam hemma 2 allihopa =)
Nu sitter vi och tittar på ett överlevnadsprogram (det blir så när Superman bestämmer, haha) och dricker ginger beer..! Mys alltså!
Jag är jätteglad för alla mina presenter, men allra gladast är jag för mina presenter till mig själv: En kropp jag trivs med och att jag vågar vara mig själv. Det kommer antagligen handla lite mer om min träning här på bloggen framöver, för tro det eller ej men det är svårt att inte börja gymma när man bor med superman ;) Nu går jag till gymmet tre dagar i veckan, och det LYFTS ska ni veta...! Jag har våghalsade mål vad det gäller tyngdlyftningen och jag kommer inte vara helt nöjd förrän min kropp är så välsvarvad som jag vill ha den - men jag är redan nu så himla nöjd med mina resultat! Ska försöka ta bilder någon dag så ni får se =) Jag tycker jättemycket om mina abs, min rumpa har blivit en riktig squat-rumpa och mina ben som alltid varit med svaga punkt är jag för första gången nöjd med! Hela kroppen är liksom mer tight, toned. Ja, jag är glad i alla fall! Bara en sådan sak att jag kan springa, och springa ganska långt och snabbt utan att bli trött gör mig glad!
Att jag vågar vara mig själv är också ganska stort för mig.
Jag är en riktigt "pleaser", ser ofta till andras behov framför mina egna och vill gärna vara till lags. Specellt när det gäller killar. Men med superman är jag nu så trygg att jag kan stå på mig när jag behöver, och jag vet att han inte kommer hålla det emot mig. Det gör mig också glad =)
Det är också så att jag vågar vara mig själv inför andra, och tycka att om de inte gillar det så klarar jag mig bättre utan de personerna. Jag är liksom inte längre beroende av att vara omtyckt av allt och alla om de inte är viktiga. Gillar de mig inte för den jag är så kan det vara!

Amen!
Och GOD JUL!
 

En lista

Snodd från Johannagrant.se
 

Fyra frågor om förhållanden.
Är du singel? Nej
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja
Hur många har du varit kär i? En endaste
Är du kär just nu? Ja, ända upp över öronen

Nio frågor om dig själv.
Namn? Maja Linnea Janson
Smeknamn? Swede
När fyller du år? 2 november
Några piercingar? Nej, endast ett varsitt hål i vardera öra
Vad har du på dig just nu? Julklänning i röd spets och julklapps-strumpor!
Vad tycker du mest om hos dig själv? Att jag vågar drömma, och kämpa för mina drömmar (och mina abs, hahaha)
Vad är du bra på? Lyssna och känna
Vem älskar du mest på denna jorden? Oj, det är flera som fightas om den titeln just nu..!
Sover du hellre själv än tillsammans med någon? Allra bäst sover jag ihopslingrad med superman!

3 frågor om dina vänner.
Vem vet allt om dig?  Ingen vet nog riktigt allt... Men det skulle nog vara min bästa Carolin Orädd!
Vem är den roligaste av dina vänner? Jag har inga tråkiga vänner, men det får nog bli Carolin igen ;)
Vem är snyggast av dina vänner? Haha, Carolin och Andrea är dösnygga båda två!

5 frågor om idag.
Vad har du gjort idag? Firat jul! British style!
Vad ska du göra nu? Se på film med Superman och hans familj
Har du gjort något dåligt idag? Något busigt, hehe, men inte dåligt..!
Vad har du ätit idag? Julmaaaat, kalkooooon, massa namnamn!
Vad händer idag? Inte så mycket mer, bara mys!

Annat.
Hur mår du just nu? Mätt och belåten =)
Är du hungrig nu? Inte ett dugg!
Vad är klockan nu just nu? 17.05
Vilka sidor på Internet är du inne på just nu? Facebook, bloggen och Hollister

Musik.
Lyssnar du på musik just nu? Nej
Vilket är ditt favoritband/artist? Oj, det varierar så himla mycket. Har nog ingen direkt favorit.
Vad gillar du för musik? Nästan allt, utan Kent. Haha!

Kärlek.
Har du kysst någon idag? Många gånger redan =)
När kysste du någon senast? 10 minuter sedan.
Är du romantisk? Något så fruktansvärt, haha! Driver folk till vansinne med det x)
Vill du vara singel eller ha ett förhållande? Förhållande
Har du varit tillsammans med två samtidigt? När jag var 9 år hade jag tre pojkvänner, haha!
Vem sov du senast bredvid? Superman
Hur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans?  17 och 20 tror jag
Hur ska din tjejen/killen vara? Driven, ambitiös, rolig och kärleksfull
 
 

Den tjugofjärde december!

Men ingen jul för Maja!
I morgon dock, då blir de mys!
Har börjat sakna Nellisan tokmycket, min fina sessa. Hoppas alla ni som firar jul med era hästar har det riktigt mysig och kanske får ni till och med galoppera lite i snö (saknar det!!).
 
Jag har precis kommit in från en timmes jogging, varav de sista 5 minuterna i hagel. Hagel+vind+löptights=AJ!
 Nu blir det duschen och sen en kopp te medan vi slår in julklappar och spelar julmusik!
 
GOD JUL FRÅN MAJA O NELLY!

Saker som man försöker finna sig till ro med...

  1. Det ÄR dan före dan. Dan före D-day liksom. I morgon är det julafton. Men jag kommer fira jul den 25 i år. För så gör man här i England. Man gör ingenting den 24. Mitt julehjärta kommer vara så frustrerat! Det är så annorlunda här...! Det är inget julebak här, det är ingen knäck, ingen fudge, ingen julskinka, inga köttbullar, ingen prinskorv, inget svenskt julpynt, inga pepparkakor, ingen familjen Janson/Härdne/Kausland. Men det är en superman här. Min superman. So here I am. Home IS where the heart is, it seems =)

  2. En jul borta från Nelly! Min favorit i hela världen! Har lovat henne pepparkakor och clementiner när jag kommer tillbaka, så enligt henne var det okay i alla fall... (inte för att man hade kunnat rida i den här stormen ändå! Frasen "Killer storm" användes på nyheterna =O )

  3. Jag hade en kick-ass-julklapp planerad för superman. KICK-ASS!
    Vi hade sparat all vår julhandel till idag då vi ville åka in till den fantastiska staden Cardiff för en heldag med fika och mys och julshopping... Vi båda hade sett fram emot det så mycket, och hade en lista färdig med alla paket till alla. Och så idag ba: STORM. Alla vägar stängda. Uppmaningar att hålla sig inomhus o hela köret. Alltså.... Inga paket och ingen shopping. PANIK. Vi lyckades ta oss till ett jättebra shoppingcenter där de hade allting förutom det jag så sett fram emot att ge superman! Det är för sent för att skicka efter det också... Så, jag fick ta några djupa andetag, köpa nåot annat så länge och har nu lovat honom att han får det i dagarna efter jul... Worst girlfriend ever, fast ändå inte. Ja, ni fattar!

     

Presentation - Superman

Superman kommer bara nämnas lite då och då i bloggen,
han är lite mer privat som person än vad jag är ;)
 
Det jag kan berätta är att han och jag läste en kurs ihop i våras, vi hade en del gemensamma bekanta och jag tyckte att han var den vackraste mannen jag sett i hela mitt liv redan första gången vi träffades. Heck, ALLA jag känner som vet vem han är (ja, killar också) tycker att han är så välsvarvad att det är skamligt, haha!
I alla fall, han var upptagen i våras och jag antog väl egentligen att en sexgud inte skulle se åt mitt håll över huvud taget. Men där hade jag fel...!
 
Vi träffades några gånger i slutet av sommaren, mest för att vi båda var uttråkade och eftersom alla andra kompisar från universitetet åkt till sina hemtrakter över sommaren. Jag kunde ju knappt titta på honom utan att tappa hakan, men när konversationerna väl kom igång blev jag snabbt så himla avslappnad och kände mig hur trygg som heslt. Jag berättade saker för honom jag knappt berättat för någon annan, och han öppnade upp sig på samma sätt för mig. Det var bara så himla naturligt. Så himla enkelt.
 
Sen började jag jobba i en annan stad (mer om det senare) och i samma veva som jag insåg att jag inte stod ut med min chef (mer om det också senare) så insåg vi att vi inte kunde stå ut med att vara ifrån varandra. Så jag flyttade in. Jag flyttade in samma dag som vi officiellt bestämde oss för att det var vi. Att vi var ett vi.
 
Sedan dess bor jag ihop med supermannen i en liten lägenhet, och vi hoppas kunna skaffa något lite större till våren/sommaren. Jag är tok-kär! Jag kan inte fatta att han vill ha mig! Att det är MIG han vill vara med! Förhoppningsvis för alltid. Det känns så ♥
Han stöttar mig i min ridning och satsning med Nelly till 110%, och tror så himla mycket på oss att jag blir rörd. Han gör själv en elitsatsning i sin sport så vi stöttar och hjälper varandra allt vi kan!
Han har börjat rida lite också, och han tycker att det är jättekul och han vill bli bättre. Vi brukar försöka hinna med en uteritt tillsammans varje vecka =)
 
Han är bara bäst helt enkelt!
 
 

Presentation - Maja (moi)

Kanske dags för en ny presentation av yours truly? =)
 
 
Miss Maja Linnéa Janson
(Att officiellt vara en Miss är absolut en av de bästa grejerna med att bo i England, haha!)
 
But my friends call me Maja (or swede...)
Jag är 23 år, började rida först som 12-åring men har alltid haft hästar i familjen med både en syster och en mamma som varit intresserade och en moster som tävlat på högsta nivå i hoppning.
Jag har en Bachelor degree/Kandidatexamen i idrottspsykologi och gick innan universitetet på en internatskola med ridsportsinriktning. Efter studenten pluggade jag ett års socialpsykologi på universitetet innan jag flyttade till Irland för att jobba med hästar i ett år. Jag jobbade på en stor hästgård som ryttare/beridare, fick chansen att träna för några av Irlands bästa tränare och tävla en hel del. Innan jag åkte hem till Sverige igen såg jag till att köpa med mig en alldeles egen häst: Nelly.
Just nu äger jag förutom Nelly en ponny som jag köpte från Irland förra året, och som nu står hos en jätteduktig tjej i Varberg på försäljning: Bella.
 
I januari 2013 flyttade jag och Nelly till Worcester, England för att jag skulle plugga där och avsluta min examen i idrottspsykologi. Min plan efter skolan var att återigen ta ett jobb som beridare/working pupil och verkligen satsa helhjärtat på en tävlingskarriär med Nelly på det viset. Den planen har nu ändrats. Jag bor kvar i Worcester där jag flyttat in hos min pojkvän och Nelly står kvar i stallet där jag hade henne under skoltiden. Vår framtid är inte längre en klar karta att följa, Jag vill fortfarande satsa på mig och Nelly, men jag vill inte längre jobba i ett stall. Jag har en del idéer som jag bollar med dagligen, men som det ser ut nu så kommer jag försöka hitta ett alldeles vanligt jobb där jag har möjlighet att tjäna så pass mycket pengar att jag kan träna och tävla så mycket som jag vill med Nelly =)
 
 
 
 

I ♥ ridhus

Jag trodde aldrig jag skulle säga det här,
men jag SAKNAR ridhus!
 
Jag o Nelly har inte ridit i ridhus på så himla länge!
Att bara trimma, vara helt isolerad, fullkomligt koncentrerad, tystnad. Inget som stör. Ni som känner mig väl vet vilken utomhusmänniska jag är, och vilken utomhushäst Nelly är, så att jag faktiskt saknar att rida i ridhus är väldigt förvånande ;) Men så är det iaf, I miss it!
 
 
 Fina dressyrhästen förra året, sista träningen för Danne.
Alltså, hon går så bra på den här videon att jag tror jag dör. Jag blir så ridsugen att jag tror jag smäller av när jag titttar på den! Fina fina sessan =)

Daz Laptop!

I mean, LOOK AT IT. Just looooook at it!
 
 
 
Its f.a.b.u.l.o.u.s ♥

Getting there..!

Nu är vi på plats i Wales!
Det stormar något helt galet utanför fönstren (nej, inte snöstorm. vad tror ni egentligen? Det är fortfarande Stora Brittland vi talar om, haha! Bara regn och tornardos här...) och jag sitter i den mycket avancerade soffan, lyssnar på julmusik och pillar på min fina fina nya dator! Här kommer det bloggas ska ni veta! =)
 
Klockan är halv två, jag har varit vaken sedan tio och supermannen sover fortfarande som jesusbarnet själv. Lilleman! Men, jag har blivit underhållen av Grandma och druckit en liten tunna te, så jag klagar inte. Jag är en sådan nörd, har fullkomligt älskat att höra hennes historier om efter-krigs-tiden hela morgonen. Hur hon jobbade som sjuksköterska på ett supersnobbigt privatsjukhus, hur hon tog hand om en Lord i ett slott, och blev hämtad av polisen hemma hos en grabb och hemskjutsad på hans cykelstyre, haha! Fantastiskt!
 
Just nu sitter jag och får ångest av de tre miljoner paket under deras gran. I vår familj ger man snarare varandra en riktigt bra julklapp än flera stycken... Här verkar det som om varje person får typ sjutton. Omg. Vi ska åka till Cardiff o julshoppa våra sista julklappar den 23:e, och jag börjar bli lite nojig! Måtte alla bli nöjda o glada ;)
Supermannen o jag har inte satt någon direkt budget på våra presenter till varandra så jag har lite lätt ångest för det också, haha! Har dock något in mind som han både behöver och vill ha, så får hoppas på att de blir bra...!
 
Sist supermannen o jag var i Wales <3
 
Har bestämt mig för att inte ändra om så mycket med bloggen i nuläget, måste lära mig min nya edition av photoshop och så först, haha. Är det okay tycker ni?
Jag har dessutom idetorka vad det gäller ny header... Behåller gärna bakgrunden som min syster så snällt designat åt mig, men hade velat ha en annan fräsigare header. Några ideer?
 
Uppdate-inläggen är på G också, så ni får veta vad som hänt senaste tiden!
 
 
 
 
 

Baaah!

De senaste dagarna har varit något prövande x)
Jag har ju då varit ganska så jätteförkyld, och jag blir som en riktig man när jag är sjuk = det ynkligaste ynket i hela världen! Det har varit en så konstig förkylning också! Med feber o hosta o snorig näsa o ont i halsen, men även en sväng av magsjuka o jag lyckades ha hicka i ett helt dygn också!
Till saken hör även att supermannen är rätt dålig på att ta hand om mig, haha! Igår bad han mig lämna rummet för att min hicka var så irriterande eftersom det lät som en döende groda. Tack älskling! 

Det har varit riktig storm idag också, men jag lyckades rida Nelly lite på banan i alla fall :) 
Supermannen satt snällt i regnet o tittade på! Sen har resten av dagen ägnats åt att försöka fixa en dator till mig! Har nu äntligen bestämt mig för en hybrid, dator och pad i ett!! Det kommer bli helt awesome! Nästa problem är att hitta den eftersom den är så populär att den är slut nästan överallt, haha!
Jag kommer åka till Wales på fredag för att fira jul med supermannens familj, så då är målet att ska ha något att pilla med! :)
Det må vara 9-10 grader ute men ja har stora tjocka vinterjackan på ;)


Oh bu!

Nelly aka horse-of-steele har gått o slagit sig i huvudet :(
Antagligen har hon rullat fast i boxen för hon var fine när hon var ute o hage tidigare... Nu är hon i alla fall extremt (jag menar EXTREMT) känslig för beröring av nacken..! Jag, ovetande av detta, började borsta henne som vanligt och när jag drog borsten över nacken flög hon bort från mig och började nervöst vanka a o an för att undvika mig... När jag då fångade hennes huvud o höll i det o provade att borst igen så reste hon sig rätt upp i boxen och skakade för att få bort mitt grepp. Hon gjorde likadant för stallägarinnan. De är ingen svullnad eller värme, men ho är rutigt riktig öm stackars prinsessan :( 
Så ja, det blev bara promenad idag..! Lika bra det kanske eftersom jag är brakförkyld! 

Inte alla som får äta grönt gott gräs såhär i mitten av december..! :)




Men det går ju alldeles utmärkt!!

Woho! Blogg appen funkar ju fin-fint!!

Då återstår det bara för mig att fixa till looken lite o sen drar vi igång!

Det jag ska försöka få in bland de första nystartsinläggen är såklart vad Nelly haft för sig, vad jag gör om dagarna, varför jag inte jobbar som working pupil hos någon 4* ryttare, min hemska upplevelse på mitt förra jobb och en liten presentation av supermannen ;) 

Oh ja, jag har fått honom att börja rida!

Blogg appen!

Okay, blogg appen har uppdaterat och förhoppningsvis förbättrats ett par gånger sedan jag försökte använda den sist (då det i te funkade alls!).
Om det hade funkat så hade det varit rätt så amazing eftersom jag så kunnat posta mina små inlägg lätt som en plätt! 
Så ja, det här här ett test-inlägg! 
Om saker o ting går som önskat införskaffar jag kanske en ny dator också, min funkar inte alls o det är så awkward att försöka skriva på svenska på Bens (the boyfriend) Mac ;)

Funkar det så ska jag bara fräscha upp looken på bloggen lite, sen så är jag tillbaka :)


Nelly o jag på senaste team chasingen
RSS 2.0